marți, 1 noiembrie 2016

Iubită... neiubită?


Povesteam în articolul anterior cum au început durerile mele în ceea ce privește contactele sexuale. Se spune de multe ori că endometrioza este boala femeilor neiubite. Neiubite, de ce? De cine? Eu nu cred în astfel de stereotipuri. Femeile cu endometrioză ajung să fie neiubite în primul rând din cauza durerilor insuportabile care însoțesc majoritatea actelor sexuale și a sângerărilor. În niciun caz, această boală nu apare ca o consecință a lipsei de sex.

Ce faci însă când constați că ești prea tânără pentru un astfel de diagnostic ce te condamnă la o viață departe de normalitatea unei relații de cuplu? În primul rând, nu disperi. Orice agitație, oricât de mică, orice teamă de durere, orice gând proiectat într-o astfel de situație nu face altceva decât să îți intensifice durerile în timpul unui contact sexual. 

Mai apoi, nu dai înapoi! Ce înseamnă asta? Înseamnă că nicio partidă de sex nu seamănă nu o alta, drept urmare nici durerile tale nu pot fi mereu nici la fel ca intensitate, nici la fel de prezente. Este foarte important mentalul aici, chiar dacă în astfel de situații, numai cerebrală nu ți se cere să fii. Însă mentalul te va ajuta mult, atunci când îți vei repeta că îți dorești acel moment și că actul în sine nu va deveni deloc un supliciu ba, mai mult, vei tremura de plăcere la final. 

Contează tare mult și partenerul. Unui străin nu-i poți pune în cârcă corvoada unui diagnostic de endometrioză (care, apropo, nu se ia!!), în așa fel încât să ai pretenția că te va înțelege și va avea grijă de tine. Însă, partenerul tău de viață va fi foarte atent în astfel de momente cu tine. O lubrefiere naturală te va ajuta să treci mult mai repede și confortabil peste primul contact. Din experiență îți pot spune că lubrefianții artificiali nu prea ajută în astfel de momente ba, mai mult, sporesc senzația de arsură și durerea provocată de orice atingere, oricât de mică. Ce-i drept, aceste senzații nu durează la nesfârșit însă, odată ce le testezi, cheful pentru momente romantice e dus demult pe apa sâmbetei. Însă, nu înseamnă că toate femeile cu endometrioză pot simți aceleași senzații. Poate tu ești excepția! 

Endometrioza poate să nu fie un chin, iar femeile diagnosticate cu această afecțiune trebuie să înțeleagă că, deși într-un mod ciudat, natura le-a ales să fie mai speciale decât altele! Așa că tot răul spre bine! Aveți liber la orice vă poate face să vă relaxați în timpul unui act sexual, atât mental cât, mai ales, fizic. Este foarte important ca nervii și musculatura abdomenului să fie extrem de relaxate în astfel de momente. 

Cum facem asta? Învățați-vă partenerii să vă facă masaj. Nu orice masaj, ci unul potrivit pentru afecțiunea voastră. Cel thailandez ajută mult. Pe lângă el, căutați persoane specializate în masaj pentru infertilitate, care ajută și în cazuri de endometrioză și învățați de la ele, apoi aplicați împreună cu partenerii voștri.

Toate tehnicile de relaxare, de la mediul ambiant, muzică, lumânărele, uleiuri esențiale, băi calde, chiar și alcool dar cu moderație pentru că nu este foarte indicat în endometrioză (excepție face vinul roșu, deoarece conține resveratrol, un fitoestrogen care are proprietăți anti inflamatoare și reduce, de asemenea, dezvoltarea de noi celule roșii) sunt factori care vă pot ajuta să vă relaxați atât de mult încât, cel puțin în acele momente să scăpați de dureri!

Nu pot să nu subliniez importanța partenerului perfect. Observați că evit termenul de suflet pereche. În sex, cu suflete pereche sau nu, tot hormonii dictează. Însă e important ca acești hormoni să se contopească cu cei ai lui. Din experiență vă spun că, atât timp cât împarți un astfel de moment cu omul potrivit, durerile dispar ca prin minune. Cum știi că el este omul potrivit? Nu știi! Simți.

Lăsați la o parte mitul femeilor neiubite! Se poate face și dragoste și sex cu endometrioză! Și nu, nu doare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu